За що я люблю свою школу

Нашій школі в цьому році виповнюється п'ятдесят п’ять років... 

Я думаю, що це одночасно і багато, і мало. Багато, тому що за цей час через стіни нашої школи пройшли майже шість тисяч випускників, а мало, тому що кожен рік першого вересня наша школа молодіє і разом зі своїми молодшими учнями знову вирушає перший раз в перший клас. Школа - це наші вчителі, учні, батьки. Я вважаю, що вагомим досягненням на сьогоднішній день є запровадження «Електронного журналу». Які ж переваги він надає? 

По-перше, в онлайн режимі і батьки, і вчителі можуть активно спілкуватися щодо питань навчання і виховання дітей через особисті кабінети та систему смс. 

По-друге, сервіс надає педагогам можливість давати учням будь-які додаткові навчальні матеріали – посібники, підручники, картки, фото - та відеоматеріали, які учні можуть опрацьовувати вдома. 

По-третє, батьки легко можуть контролювати успішність дитини, її оцінки з усіх предметів, окремі думки вчителів щодо успішності, підготовку до іспитів та ЗНО. 

По-четверте, «Електронний журнал» дуже зручний в період канікул, карантину у школі чи хвороби учня – вчителі нададуть завдання для домашнього опрацювання, корисні посилання і відразу ж перевірять та оцінять роботу учня. 

По-п’яте, легкість та доступність системи для педагогічного колективу – всі аналітичні викладки, можливості формування розкладу уроків чи графіку індивідуальних консультацій з окремих предметів, збірки уроків, виховних занять та додаткових матеріалів, обмін освітніми новинками та цікавою інформацією онлайн, ведення особистих кабінетів вчителями-предметниками та класними керівниками і ще багато інших корисних можливостей. 

По-шосте, відтепер не потрібно опрацьовувати величезну кількість різноманітної освітньої інформації для аналізу успішного розвитку дитини – і навчальні бали, і результати контрольних робіт та творів, і виховні моменти, і загальношкільне життя – все це зібрано в одному місці в особистому кабінеті дитини. 

І, по-сьоме, веб-сервіс «Електронний журнал» не потребує додаткових умов чи технічних вимог для його встановлення та є сумісним з будь-яким браузером комп’ютера, планшета чи іншого гаджета. 

Не зважаючи на те , що нашій школі уже п’ятдесят п’ять, але вона впевнено крокує в майбутнє, опановуючи новітні технології.

Допис підготувала Горбач Ірина Вікторівна