Таланти, здібності та зацікавленості наших учнів

Однією з переваг нашої школи є те, що тут кожна дитина на очах, тому таланти, здібності та просто зацікавленості кожної дитини помічають та розвивають вчителі. 

Я розповім про гуманітарне спрямування розвитку творчих здібностей наших учнів.

1. Всі бажаючі мають змогу спробувати себе у журналістській діяльності, адже в школі вже 15 років існує й вдосконалюється шкільна газета «Хвилинка». І всі 15 років редколегія перемагає у районних, міських, на всеукраїнських конкурсах. 

2. І професія актора, костюмера, оператора та монтувальника кінострічок нашим учням доступні, адже шкільна кіностудія «Хвилинка» знімає по кілька десятків короткометражних фільмів на рік.

3. Школа виховує юних поетів та прозаїків, які вже досягли певного визнання: третій рік маємо переможців Всеукраїнського конкурсу «У римах світлих оживає слово»; наші юні автори друкуються у всеукраїнських альманахах.

 

4. Учні вчаться спілкуватись: взяти інтерв’ю, провести заняття з молодшими учнями.

 

 5. А для тих, хто любить малювати можливостей безліч: малювати стіннівки, ілюструвати шкільні літературні альманахи, бути оформлювачами кінознімань.

 

6. Широке поле діяльності й для тих, хто любить працювати руками, створюючи декоративно-ужиткові шедеври (зокрема традиційним є конкурс робіт з природних матеріалів, конкурс «Збережи життя ялинці» тощо). 

7. Творчість без доброти та вміння співпереживати небагато вартує. Тому наші учні постійно беруть участь у благодійних акціях. Традиційною стала допомога притулкам для тварин: ЛКП «Лев» та «Домівка врятованих тварин».


Допис підготувала Бойко І.М.