Краєзнавча робота у СЗШ 77

Все почалось в 1998 р., тоді відбувався міський конкурс «Краєзнавець», який проводила Ольга Іванівна Артеменко - методист Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Команда нашої школи зайняла останнє місце, мене це здивувало та образило. Я не готував цю команду, але давав в команду своїх учнів, серед яких було три майбутніх медалісти. 

Після цього я взявся за підготовку шкільних команд на цей конкурс. Вже в 2000 році наша команда стала переможцем районного етапу конкурсу «Краєзнавець» і зайняла 2-е місце у міському фіналі, за що була нагородження цінними призами та екскурсією у Старосамбірський район. 

З цього часу на протязі 15 років команда СШ №77 «Леви з Виговського» була незмінним призером або переможцем районного етапу конкурсу і ще раз зайняла призове місце у міському фіналі. Підготовка до конкурсу завжди супроводжувалась цікавими екскурсіями по Львову, написанням пошуково-дослідницьких робіт, створенням стінних газет. У підготовці шкільних команд мені активно допомагали вчителька географії Гаврилюк О.О., вчителька зарубіжної літератури Бойко І.М., вчителька праці Махінько О.К., заступник директора з виховної роботи Копач І.Й. Серед учнів неодноразово призерами та переможцями ставали Чернігель Таня, Костя Ферчук, Суркова Олена, Бойко Люба, Балицька Юлія Гайдай Наталія. 

Крім участі у конкурсі «Краєзнавець» в школі проводились та проводяться екскурсії по Львову та Львівський області, збирається література та ілюстративний матеріал з історії Львова.


Допис підготував Жигальцев Едуард Юрійович